• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • НАРОД ТОДІ ІДЕ Й ПЕРЕМАГАЄ ЯК ХТОСЬ ДОРОГУ СЕРЦЕМ ОСВІТИВ

НАРОД ТОДІ ІДЕ Й ПЕРЕМАГАЄ ЯК ХТОСЬ ДОРОГУ СЕРЦЕМ ОСВІТИВ

2019-03-01

/Files/images/novini/foto_2019/01032019/DSC08331.JPG

НАРОД ТОДІ ІДЕ Й ПЕРЕМАГАЄ

ЯК ХТОСЬ ДОРОГУ СЕРЦЕМ ОСВІТИВ

ГАННА ДУДКА

Незабутньою була поїздка наших учнів до Веселинівського НВК. Школярів гостинно зустріли адміністрація закладу, члени педагогічного та учнівського колективів.

У музеї патріотичного виховання охайно і затишно. Екскурсоводи поетапно розповідали про тривожні події 2014 року на Сході України, односельчан-учасників зони АТО, мужніх «кіборгів», тих, хто здійснивши величний подвиг, отримав найвищу нагороду держави – Героя України. Керівник музею-кімнати Пічка Василь Миронович звернув увагу на експонати, привезені із зони АТО та Майдану. Учні вшанували героїв війни та запалили свічки пам’яті. Окрема сторінка музею присвячена Героям Небесної Сотні.

Тому як продовженням екскурсії став виступ учасників театру вірша «Трубайло» Волошинівського НВК ім. Р. Лужевського. Були переглянуті відеофільми та прочитані члена Національної Спілки письменників України Ганни Дудки, присвячені 107-м Героям Майдану. Для кожного з них це був вибір між свободою та рабством, між світлим майбутнім та темним минулим. Вони загинули, але не здалися.

Макаренко Г.І.

вчитель української мови та літератури

Давиденко С.І.

керівник музею Борщівських боїв

Волошинівського НВК

ім. Р. Лужевського

Кiлькiсть переглядiв: 330

Коментарi