Наука майбутнього

2019-04-19

/Files/images/novini/foto_2019/01042019/20190417_125954.jpg

Фізика є однією з найважливіших наук.

Заслуги фізики важко переоцінити. Будучи наукою, що вивчає найбільш загальні і фундаментальні закони оточуючого нас світу, вона невпізнанно змінила життя людини.

Так що ж вона дала людству? Щоб відповісти на це питання 17 квітня 2019 року на базі Національного авіаційного університету було проведено засідання обласної профільної наукової школи з фізики «Технологія організації та здійснення наукового дослідження з фізики», в якому взяли участь учні 11 класу Волошинівського НВК ім.. Р. Лужевського.

Цей захід було проведено кафедрою загальної та прикладної фізики Аерокосмічного факультету. Захід організовано за підтримки департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» та Президії Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України.

В ході роботи учні 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Київської області - члени МАН мали нагоду поспілкуватися із провідними науковцями НАУ, отримати відповіді на свої запитання, взяти участь у пленарному засіданні та мотиваційно-навчальному практикумі, оглянути установку для аеродинамічних досліджень літальних апаратів (аеродинамічну трубу). Особливе задоволення отримали юні науковці під час екскурсії в навчальну лабораторію «Ангар», де змогли детально оглянути літаки, гелікоптери, планери, розпитати про особливості їх будови та принципи роботи авіаційних двигунів. Завідувач навчальної лабораторії «Ангар» Олександр Голембіовський повідомив старшокласникам багато цікавих фактів з історії створення літальних апаратів.

В ході роботи Школи всі ще раз переконалися, що знання, здобуті фізиками за століття розвитку науки, присутні в будь-якій області людської діяльності. Огляньте поглядом те, що вас зараз оточує — у виробництві всіх предметів, що знаходяться навколо вас, найважливішу роль зіграли досягнення фізики.

Полуцька Віта Володимирівна,

заступник директора НВК із НВР

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi