#МістаГероїв.

2023-03-23

До річниці звільнення півночі України запускаємо медіа кампанію під назвою Міста Героїв.

Усі публікації потрібно робити з хештегом #МістаГероїв.

Концепці

Річницю звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України пропонуємо відзначити рядом заходів та людиноцентричною медійною кампанією #МістоГероїв.

В рамках кампанії відзначаємо не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України.

Основна мета - трансляція медійної кампанії #МістаГероїв через історії реальних народних героїв, які надихають, яким довіряють, які мотивують. Виявлення нових, раніше невідомих історій опору,

оборони, захисту, партизанщини або волонтерства. А відтак -виявлення нових народних героїв, яких має знати вся країна. Тобто ми одночасно вшановуємо тих героїв, які вже загальновідомі публіці та паралельно озвучуємо нові імена визначних людей цієї війни.

Говоримо також про ДСНС-ків, медиків, волонтерів.

Адаптація цих історій до різних платформ під загальним неймінгом #МістоГероїв, який є доповненням до офіційного статусу “Місто-герой України”.

Додаткова мета - надання особливо значення річниці визволення півночі країни та фіксація відзначення першої річниці.

Поширення кампанії на ширшу аудиторію, в тому числі й іноземну.

Слогани

Загальний

УКР

АНГЛ

Міста Героїв. Тут народжується сміливість

Cities of Heroes. Birthplace of bravery

По містах

Місто Героїв Буча. Тут народжується справедливість

City of Heroes Bucha Birthplace of justice

Місто Героїв Охтирка. Тут народжується спротив

City of Heroes Okhtyrka

Birthplace of resistance

Місто Героїв Гостомель. Тут народжується доблесть

City of Heroes Hostomel Birthplace of valor

Місто Героїв Тростянець. Тут народжується відвага

City of Heroes Trostianets Birthplace of honour

Місто Героїв Чернігів. Тут народжується незламність

City of Heroes Chernihiv Birthplace of firmness

Місто Героїв Ірпінь. Тут народжується хоробрість

City of Heroes Irpin Birthplace of courage

Місто Героїв Мощун. Тут народжується міць

City of Heroes Moschun Birthplace of power

Місто Героїв Бородянка. Тут народжується рішучість

City of Heroes Borodianka Birthplace of resoluteness

Місто Героїв Суми. Тут народжується захист

City of Heroes Sumy Birthplace of defense

Для міст, які не названі в цьому списку, але були визволені навесні 2022 року, можна підставляти один зі слоганів вище.

Загальні тези

● Росіяни чомусь вірили, що українці нібито не будуть боротися. Але мільйони людей – кожен і кожна так, як могли – показали окупанту, що Україна не покориться ворогу. В містах та селах дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони, допомагали Силам безпеки. Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю. Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів. Впродовж місяця, від початку березня 2022 року було звільнено понад 1000 населених пунктів. І в кожному з них живуть наші герої, тож в річницю звільнення півночі України ми в першу чергу говоримо про людей про цілі #МістаГероїв.

● Звільнення північних регіонів України від окупанта навесні 2022 року показало не лише нашому народу, але й усім в світі, що Україна може перемогти у цій війні. Ми побачили самі, ЩО ми можемо. Світ побачив, що Росія значно слабше, ніж про неї думали, і робить великі помилки. Це було забезпечено усіма, хто захищав нашу державу і хто здійснив перші кроки по звільненню нашої території.

● Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України –звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину,ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

● Росіяни стверджували, що їхнє бігство з Київщини – це "акт доброї волі". Цими заявами вони намагалися прикрити ганебність своєї поразки, яку цілком і повністю забезпечили Сили оборони і безпеки України своїми відважними та вмілими діями. З того моменту українці ще неодноразово змушували росіян вчиняти аналогічні "акти доброї волі" і відступати – з острова Зміїний, Херсону, міст і сіл Харківщини. Ми побачимо такі ж "акти доброї волі" окупанта в інших частинах України завдяки відповідним героїчним і активним діям наших військових, розвідки та усіх, хто боронить Україну.

● На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північніь /регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.Що обов’язково підкреслюємо:

● Говорячи про звільнення півночі, не забуваємо про те, що оборона України тривала на багатьох напрямках. Героїчна оборона на Харківщині і на Донбасі, на півдні, на землі і на морі, дала можливість Силам оборони і безпеки України діяти на півночі. Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це частина загальної оборонної операції України, і героїзм та стійкість кожного нашого воїна стали частиною оборонного успіху України навесні 2022 року на півночі.

● Єдність українців забезпечила успіх захисту держави з перших годин 24-го лютого. Відмічаємо зусилля усіх, хто захищав державу чи допомагав це робити. Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі. Починаємо сьогодні з Мощуна Київської області, оскільки успіх України саме в битві за Мощун захистив Київ, а отже державу як таку.

● Сьогодні в Мощуні Київської області вшановуємо героїзм усіх, хто завдав поразки окупанту саме там, захистивши Київ. 21 березня завершилась битва за Мощун, і Збройні Сили України вигнали окупанта з Мощуна. Але при цьому ми пам’ятаємо подвиг усіх інших міст та сіл півночі нашої держави, усієї України, які героїчно протистояли окупанту. Нічиє значення не применшуємо – вказуємо також на інші битви, як, наприклад, за Гостомель, в яких наші оборонці завдали поразку окупанту.

● Враховуємо, що особливого значення для світу набуло те, що світ побачив в Бучі після втечі російських військ. Світ має знати, що Буча не одна. Фактично, в усіх містах і селах України, куди заходила російська армія, ми бачимо звірства, які скоювались проти людей. Тому ми прагнемо звільнити всю нашу землю – бо не можемо залишити жодного українського міста і села в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив вперше в Бучі та в інших містах і селах півночі після вигнання окупанта.

● Комунікуючи про події весни 2022 року, зосереджуємось на конкретних історіях воїнів та звичайних людей, які проявили себе у конкретному місті чи селі або родом з конкретного міста чи села. Дуже важливо – щоб люди відчували, що їх – кожного і кожну конкретно – вшановують і розуміють. Міста героїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили ближніх та вірили в Україну, а тому змогли перемагати.

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi