Розпор. БСР № 31-03-03 від 27.03.2024 - про проведення громадських обговорень (у вкладенні)

РЕКОМЕНДАЦІЇ для місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій щодо заходів, пов’язаних зі збереженням та вшануванням пам’яті учасників, жертв та подій Російсько-української війни

(у вкладенні)

Цикл ілюстрацій «Ментальне здоров’я – це…». One pager проєкту

Спеціально для комунікаційної кампанії «Ти як?» українська ілюстраторка Ольга Дегтярьова створила цикл картинок «Ментальне здоров’я – це…».

* Комунікаційна кампанія «Ти як?» реалізується у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я – ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Сюжетна лінія ілюстрацій та короткі описи розкривають поняття ментального здоров'я. Так, «Ментальне здоров'я – це…:

  • снят

    розуміти власні емоції

  • снят

    піклуватися про себе

  • снят

    займатись спортом

  • снят

    знайти свій спосіб самодопомоги

  • снят

    плакати, коли болить

  • снят

    реалізувати свій потенціал

  • снят

    звертатись до психолога

  • снят

    радіти приємним речам

  • снят

    іноді почуватися не ок

  • снят

    баланс роботи та відпочинку

Всього станом на сьогодні створено 20 картинок.

Ілюстрації можна завантажити на спеціальній сторінці Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як» – https://www.howareu.com.

При використанні ілюстрацій (!) обов'язково, будь ласка, вказуйте дисклеймер:

Цикл картинок «Ментальне здоров’я – це…» створила українська ілюстраторка Ольга Дегтярьова спеціально для комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я, яка впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Комунікаційна кампанія «Ти як?» реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.

Сторінки для відміток у соціальних мережах:

Підсумки проведення І етапу

фестивалю хореографії ««FreshDance»

серед вихованців хореографічних гуртків

Центру позашкільної роботи «Мрія» Баришівської селищної ради

25 жовтня 2023 року було підведено підсумки І етапу фестивалю хореографії «Fresh Dance» серед вихованців хореографічних гуртків Центру позашкільної роботи «Мрія» Баришівської селищної, до оргкомітету якого було подано 8 заявок.

На підставі рішення журі переможцями І етапу фестивалю хореографії «Fresh Dance» визнано:

Назва колективу, гуртка, студії

ПІП керівника

Назва композиції

Вікова категорія

Зайняте місце

Номінація: «Сучасний танець різних напрямів»

1

Зразковий ансамбль сучасного танцю «Карнавал»

Козачок Л.В.

«Фортеця Бахмут»

ІІІ

І

2

Зразковий ансамбль сучасного танцю «Карнавал»

Козачок Л.В.

«Нічні воїни»

ІІІ

ІІ

3

Зразковий ансамбль сучасного танцю «Карнавал»

Козачок Л.В.

«Друзі»

І

ІІІ

4

Студія сучасної хореографії «Гармонія»

Фора О.В.

«Залежні»

ІІ

І

5

Студія сучасної хореографії «Гармонія»

Фора О.В.

«Важливо»

ІІ

ІІ

Номінація: «Бальний танець»

1

Зразковий ансамбль спортивного бального танцю «Мрія»

Пріхнич Л.І.

«Джайв»

IV

І

2

Зразковий ансамбль спортивного бального танцю «Мрія»

Пріхнич Л.І.

«Святковий вальс»

IV

ІІ

3

Зразковий ансамбль спортивного бального танцю «Мрія»

Пріхнич Л.І.

«В ритмі

ча-ча-ча»

ІІ

ІІІ

/Files/images/nformatsya/IMG-a0630429df7681729efc99f5d0f07c52-V.jpg

Підсумки проведення І етапу конкурсу

на кращу ескіз-ідею живописної карти Броварського району

«Гордість землі Київської»

Завершився І етап конкурсу на кращу ескіз-ідею живописної карти Броварського району «Гордість землі Київської». До оргкомітету було подано 11 конкурсних робіт.

На підставі рішення журі переможцями І етапу конкурсу визнано:

І місце - Марченко Тетяна Олександрівна, учениця Баришівського ліцею імені Миколи Зерова, керівник Марченко К.В., назва роботи «Вільна та єдина! Все буде Україна!»

ІІ місце - Держговська Анна Олексіївна, вихованка студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Палітра» Центру позашкільної роботи «Мрія», керівник Хоменко О.О., назва роботи «Дерево дружби»

ІІІ місце - Кононенко Анастасія Сергіївна та Пластовець Дар’я Олександрівна, вихованки студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Палітра» Центру позашкільної роботи «Мрія», керівник Хоменко О.О., назва роботи «Кожна краплинка громади сторінка»

Учасники «Молодіжного банку ініціатив» (МБІ) проробили велику та кропітку роботу, щоб досягнути своєї мрії. Молодь мріяла про зміни у своєму молодіжному середовищі. На перешкоді стояла відсутність фінансування на реалізацію молодіжних проєктів, але рушійною силою було надзвичайно велике бажання змін… На одному з тренінгів, який проводила голова БО «Фонд громади Березані» Новікова А.В. про написання грантів, ми навчилися не лише правильно описувати власне бачення змін, а й прийшли до висновку, що мрія молоді нашого закладу освіти про власний простір для самовираження є цілком реальною та досяжною. Наш колектив активно розпочав роботу у проєкті «Екодія» БО «Фонд громади Березані». Спільними зусиллями було зібрано 1961 кг паперу та 128, 18 кг твердого пластику. Та на жаль, цих коштів було замало. І тому наша активна молодь взяла участь у грантовому конкурсі малих грантів «Соціальна згуртованість громад – шлях до миру», який проводиться в межах проєкту «Рух молодіжних банків ініціатив» Національної мережі розвитку локальної філантропії, в результаті чого навчальний заклад отримав грант на 25 тис. грн.

Після цього територію, визначену для створення арт-простору, було звільнено від залишків настінних стелажів, зачищено, пошпакльовано та пофарбовано стіни. Одночасно з ремонтними роботами спільно з БО «Фонд громади Березані» та представниками ініціативної групи закладу освіти було розроблено остаточний макет та наповнення нового арт-простору. Закуплено настінні рамки для картин, щоб створити постійно діючу та змінювану виставку творчих робіт, закуплено фліп-чарти, блокноти для фліп-чартів, маркери, магніти, мольберти та полотно для них, фарби, пензлики, папір для малювання, олівці, фломастери, стікери та інші необхідні дрібниці. Для зручності творчого процесу закупили м’які пуфи, щоб було на чому творити сидячи. Після фарбування стін та підлоги все нове обладнання було виставлено для доступу та творчих ініціатив дітей. На даний момент розпочато новий етап проекту «Екодія» який плануємо завершити до весни, а результатом має бути створення молодіжного медіа-цетру на базі ОЗО «Баришівський ліцей».

------------------------------------------------------

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ

про проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Баришівського відділення МАН у 2022/2023 навчальному році

Відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових та спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 22.09.2011 № 1099 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 17.11.2011 за № 1318/20056, з метою популяризації наукової діяльності та розвитку наукового світогляду, пошуку й підтримки обдарованої учнівської молоді, на базі ЦПР «Мрія» проведений І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (далі – Конкурс-захист).

На І етап конкурсу-захисту було представлено 5 науково-дослідницьких робот в 4 секціях та 3 відділеннях із 4 навчальних закладів Баришівської селищної ради: ОЗО Волошинівський ліцей ім. Р.Лужевського, Перемозький ліцей, ОЗО Баришівський ліцей, ОЗО Селещанський ліцей та Центру позашкільної роботи «Мрія»:

- філософії та суспільствознавство – 2 учасники;

- історії – 2 учасники ;

- екології та аграрних наук – 1 учасник.

Порівняльний аналіз результатів І етапу конкурсу-захисту за останні два роки дає можливість простежити такі тенденції та типові недоліки:

- достатній рівень робіт презентували учасники ЦПР «Мрія»,

ОЗО Баришівський ліцей ;

- значне послаблення науково-дослідницької діяльності у загальноосвітніх закладах ;

- недотримання наукового стилю викладу відповідно вимог щодо оформлення робіт;

- відсутність власних висновків, які б логічно випливали з проведеного дослідження та посилань на опрацьовані джерела.

За підсумками І територіального етапу Конкурсу-захисту до участі у ІІ (обласному) етапі учнів-членів Малої академії наук не рекомендовано.

------------------------------------------------------------------------

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заплановане проведення широкомасштабної інформаційної кампанії, спрямованої на попередження стигматизації та маргіналізації молоді з тимчасово окупованих територій та сприяння соціальній згуртованості. З цією метою розроблено відеоролик під назвою «Абітурієнти з тимчасово окупованих територій. Вибір на користь України»

Завантажити відеоролики можна за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1P3V2IksuHU1ddDUaLi4v1dRSiaJGKM61?usp=sharing

Кiлькiсть переглядiв: 238