Подвиг на Трубезькому рубежі

2020-02-05

/Files/images/novini/foto2020/010012020/20200204_132649.jpg

Основою існування нації є кровно-духовний зв’язок між поколіннями. Лише пам’ятаючи про свою героїчну та трагічну історію, ми можемо вистояти у випробуваннях і ще сильнішими продовжувати свій шлях. Історія нашої нації має величезну кількість яскравих прикладів героїки, честі, звитяги, жертовності, любові до свого народу та ненависті до його ворогів.

101 рік тому, 4 – 5 лютого 1919 року відбулася Трубізька героїчна битва, в ході якої понад 100 українських воїнів загинули смертю хоробрих, зупинивши більшовицький наступ на Київ.

У Волошинівському НВК ім. Р. Лужевського не забули про цю подію. Згідно планів роботи Волошинівського НВК, Будинку культури с. Волошинівка та сільської бібліотеки було проведено урок – екскурсію допам’ятного знаку козакам, розташованого в смт. Баришівка.

Вчитель історії Володимир Григорович Костенко провів змістовну екскурсію, приурочену подіям на Трубезькому рубежі.У формі дискусії між керівниками заходу Івченко Тетяною Володимирівною (директор Будинку культури), Марченко Марією Григорівною (завідуючою сільською бібліотекою)та здобувачами освіти 10-11 класів було здійснено історичну мандрівку в ті бурхливі та героїчні часи, узагальнено наслідки та значення цієї історичної події.

О. Махиня,

Президент учнівської організації

«Волошинівські оптимісти»

Кiлькiсть переглядiв: 206

Коментарi